Over DukkerPPA

Dukker Paper & Pulp Agencies is in 2009 ontstaan uit Brouwers’ Handelonderneming, een van oorsprong Zaanse handelsonderneming dat in 1880 is opgericht. De onderneming bestond destijds uit twee disciplines, Een kapperszaak en een winkel in galanterieën (huishoudelijke artikelen en meubelen). De zaak was gevestigd in Zaandijk. In 1908 verhuisde men naar Wormerveer.

In 1936 nam de heer Gerrit Brouwer de zaak van zijn vader over. Gerrit besloot zich meer te gaan toeleggen op handel met het buitenland.

In 1947 bundelt hij zijn activiteiten en ontstaat Brouwers’ Handelonderneming.

O.a. de handel in papieren gordijnen geïmporteerd uit Scandinavië waren een doorslaand succes.  Diverse agenturen worden aan de handelsactiviteiten toegevoegd, voornamelijk in de papierbranche en machineonderdelen voor papiermachines. Medio 80’er jaren, komt met Gerrit-Kees Brouwer de derde generatie in de zaak. Onder leiding van hem ontwikkelt Brouwers’ Handelsonderneming zich tot een internationaal opererend handelsbedrijf. Het succes leidt tot het opzetten van verkoopkantoren voor gerenommeerde papierproducenten als Billerud, Stora en PWA.

In 1997 worden de papieractiviteiten (Stora Billerud) onder leiding van Gerrit-Kees Brouwer geconcentreerd in Amsterdam. Hans-Peter Dukker neemt de leiding over van de handelsonderneming, waar op dat moment enerzijds voornamelijk activiteiten in de papierwaren sector ontplooid werden en anderzijds de technische agenturen (appendages, vilten, messen, schaven e.d. voor papiermachines een voorname rol speelden.

In 2000 gaan de technische agenturen over in Brouwer Papiertechniek en worden zelfstandig verder gevoerd. Brouwers’ Handelsonderneming legt zich toe op de verkoop van papier en papierwaren. Geschenkpapier, tissue servetten, tafelkleden, taartranden, papieren bakvormen, disposables e.d. kortom op de Retail gerichte activiteiten worden via Brouwer Consumer Products verhandeld. Brouwer Packaging legt zich toe op de verkoop van papier zoals MF en MG Kraft papieren, gekleurde Kraft en zijdepapieren, papieren met natuurlijke barrière eigenschappen tegen vocht, vet en lucht, al dan niet voorzien van release laag. Deze papier kwaliteiten worden voornamelijk toegepast voor het verpakken van voedingsmiddelen, zijn vrij van PFAS en zijn recyclebaar en composteerbaar.

In 2009 stopt Hans-Peter Dukker met de verkoop van op de Retail gericht producten. Onder de naam Dukker Paper & Pulp Agencies richt hij zich volledig op de verkoop van papier kwaliteiten met (natuurlijke) barrière eigenschappen. In samenwerking met klanten en coproducenten ontwikkeld DPPA duurzame verpakkingen die herbruikbaar en/of composteerbaar zijn en, in een toenemend aantal gevallen, plastic kunnen vervangen.

Het kantoor is gevestigd in Zaandam.

Adres

Dukker Paper & Pulp Agencies B.V.
Sluispolderweg 81
1505 HJ Zaandam
The Netherlands

Bereikbaarheid:
Tel: +31 75 6224506
GSM +31 6 53412010
E-mail: info@dukkerppa.nl